Sörmlandsfonden på Women Business day

I Sverige investeras mindre än 1 procent av privat riskkapital i bolag grundade av kvinnor.

Under årets Women Business Day den 23 november är det premiär för ett pitchevent som genomförs tillsammans med Sörmlandsfonden och Almi Invest. Sju företag från olika branscher kommer att pitcha sina affärsidéer för investerarpanelen.

Thomas Karlsson från Sörmlandsfonden kommer att delta i programmet under Women Business Day.

Hej Thomas Karlsson! Vad tror du är anledningen till att en så liten andel privat riskkapital investeras i bolag grundade av kvinnor?

–Jag har ingen statistik men gissar att det beror på flera saker. Dels att det sannolikt finns färre kvinnor som driver kraftigt tillväxtorienterade bolag och även söker privat riskkapital dels att det också finns färre kvinnor som investerar, vilket i sig riskerar att leda till viss diskriminering. Min känsla och erfarenhet fwrån Sörmland är att det är betydligt bättre utanför storstäderna, men statistiskt sett försvinner det bland ett fåtal mycket stora nationella miljardsatsningar – i bolag som i princip uteslutande grundats av män.

Varför har du och Sörmlandsfonden valt att delta på årets Women Business Day?

–Vi arbetar nära Women Executive Invest på flera sätt. När vi planerade Sörmlandsfondens höstevent i Eskilstuna blev det naturligt att istället slå ihop det med Women Business Day. Ett stort tack för den möjligheten. Det ska bli riktigt kul att göra detta event på ett lite annorlunda sätt!

🌟 Läs mer om vad som händer under Women Business Day i programmet

🌟 Eller fyll i din anmälan direkt