Initiativet Eskilstuna mentorpool planerar

Nu har vi kollat pulsen på ännu ett initiativ. I veckan träffades Anna-Lena Backman Eriksson, Tobias Isacsson, Gunilla Munke och Diana Siwani i Stadshuset. De har arbetat fram initiativet Eskilstuna Mentorpool som handlar om att skapa en branschspecifik mentorpool i samarbete med olika partners. Vid förra årets sista möte lämnade gruppen över en symbolisk stafettpinne till Jens Carlberg på Eskilstuna kommun Näringsliv…

Hur kändes det att träffas i Eskilstuna Mentorpool igen?

Det kändes jättebra! Vi är en bra grupp som delar en önskan om att göra skillnad.

Ni lämnade ju över stafettpinnen till Jens Carlberg vid vår gemensamma KickOut – berätta!

Jens fångade stafettpinnen bra och han deltog i mötet. Idag diskuterade vi idén tillsammans och Jens bidrog med bra tankar hur vi ska ta det vidare, han är en bra lagspelare. Nu är teamet utökat med en Jens också, det känns riktigt bra!

Hur ser er plan framåt ut?

Vi har delat upp oss i tre grupper för att bryta ner det som behöver göras i mindre delar. På så sätt kommer vi snabbt ett stort kliv framåt. Vi behöver både titta på lämpliga samarbetspartners, konkretisera målgruppen, forma själva konceptet kring mentorsdelen och titta på hur vi ska nå ut med Mentorpoolen på ett bra sätt.

Vill ni skicka med någon efterlysning?

Ja, för det första så är alla välkomna som vill bidra till projektet, oavsett med vad. Vi är i behov av både finansieringshjälp och mentorer som vill bidra med sin tid och erfarenhet. Även samarbetspartners som arbetar med målgruppen, dvs personer som skulle ha stor nytta av en mentor, är välkomna att höra av sig.

(I arbetsgruppen deltar även Anna Ulriksson Biderman)

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.