Initiativet Sveriges Matstad 2030 planerar

Initiativet Sveriges matstad 2030 handlar om att stärka gastronomin i Eskilstuna och skapa fler arbetstillfällen genom en samarbetsmodell med fastighetsägare, restaurangbranschen och kommunen.
 
Bakom initiativet hittar vi arbetsgruppen Lena Sjöberg, Maria Ringström, Helena von Porat, Jens Lord och Klaus Bitschnau som nu har dragit igång arbetet igen. Vi ställde som vanligt 4 korta frågor:
 
Hur kändes det att träffas igen?
Roligt, energi som vanligt. Extra kul att få träffas i studion Konst-igt på Köpmangatan.
Sveriges Matstad 2030- hur ser planen framåt ut?
Nu har arbetet börjat med att skapa arbetsmodellen, där vi kartlägger intressenter inom det geografiska området väster och västra Munktellområdet. Vi som driver detta är näringslivet.
 
I denna pilot handlar det om att skapa engagemang lokalt och fånga upp dem som vill vara engagerade. Denna fas är viktig och att vi verkligen knådar ordentligt så vi inte skyndar för att nå målet för snabbt. Bättre att det blir ”rätt”!
Utmaningar?
Att hålla/begränsa och avgränsa. Hålla fokus så att inte energin och glädjen springer iväg.
Vill ni skicka med någon efterlysning?
Det bygger på engagemang och delaktighet från verksamma aktörer i området väster och västra Munktellområdet. Vill du vara med och engagera dig, kontakta jens.lord@rgforvaltning.se

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.