Jens Carlberg – chef till ny näringslivsenhet

I november tillträder Jens Carlberg som chef för kommunens nybildade näringslivsenhet. Enheten ansvarar för affärsutveckling, att stimulera entreprenörskap och Energy Evolution Center som ska stödja företag inom energieffektiviseringar och ny energiteknik.

Pressmeddelande 20190926

Näringslivsavdelningen på kommunledningskontoret får en ny enhetschef i höst, Jens Carlberg. Han har tidigare jobbat som projektchef för Siemens Smart Infrastructure.

Att skapa bra förutsättningar för att bidra till näringslivets utveckling är högt prioriterat i kommunen. I september stärktes satsningen genom att en ny enhet bildades under näringslivsavdelningen. Enheten ansvarar för affärsutveckling, att stimulera entreprenörskap och Energy Evolution Center, som ska stödja företag inom energieffektiviseringar och ny energiteknik. Nu är det klart att Jens Carlberg, tidigare projektchef för Siemens Smart Infrastructure, blir enhetschef på den nybildade enheten.

– I Jens får vi en engagerad, driven och erfaren ledare. Jag är mycket glad att vi har lyckats rekrytera honom, dels för hans profil och erfarenhet av förändringsledning, men även för hans stora nätverk i Eskilstunas näringsliv och att han genuint brinner för att utveckla Eskilstuna, säger Niklas Edmark, näringslivsdirektör.

– Jag har under tio års tid arbetat ideellt för Eskilstunas näringsliv och får i min nya roll en fantastisk möjlighet att ha mitt intresse som yrke. För mig ligger entreprenörskap, inkludering av företagare med utomeuropeiskt ursprung, samarbete med högskolan och grönt, innovativt företagande, särskilt varmt om hjärtat, säger Jens Carlberg.

– Den nybildade enheten bemannas av riktigt engagerade och skickliga medarbetare och jag ser verkligen fram emot att få bli en del av teamet när jag i mitten av november kliver in genom dörrarna till ett nytt kapitel i mitt yrkesliv, tillägger Jens Carlberg.

Jens Carlberg arbetar för närvarande som projektchef för Siemens Smart Infrastructure och har tidigare bland annat arbetat som VD i små och mellanstora, familjeägda företag. Han har även arbetat i Företagarnas styrelse, varit ordförande för Advisoryboard, Tillväxtmotorn och varit delegat i en styrgrupp för Yrkeshögskolecentrum.

Har du frågor kontakta:
Niklas Edmark, näringslivsdirektör, näringslivsavdelningen, 073-940 84 00, niklas.edmark@eskilstuna.se
Jens Carlberg, tillträdande enhetschef, 070-416 46 94, jenscarlberg1@gmail.com

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.