Jobbmässa för ungdomar blev en succé

“Jag tror att min framtid ser väldigt ljus ut!”

Det säger Divine, 18 år, som besökte jobbmässan på Elite hotell som Eskilstuna kommun och Affärsplan Eskilstuna arrangerade för ungdomar mellan 18-24 år i februari i år. Jobbmässan blev en succé och hade mer än 500 besökare.

Efter att ha presenterat sig och lämnat sitt CV till Sundbyholms gästhamn, ett av företagen som deltog på mässan, blev hon kallad till en intervju. Intervjun gick bra och en vecka senare blev hon uppringd av företaget och blev erbjuden ett sommarjobb. Den glädje som lyser i hennes ögon måste upplevas. Se gärna vår intervju med Divine i klippet nedan:

https://www.facebook.com/foretagsserviceeskilstunakommun/videos/214239831475987/

Till Eskilstunas företagare har hon ett medskick utifrån ett ungdomsperspektiv.

“Det behövs skapas mer jobb för oss ungdomar! Det är svårt för en ung person utan någon erfarenhet att konkurrera mot vuxna med 5 års erfarenhet.”

Kan du som företagare erbjuda jobb som passar för elever som går på gymnasiet kan du själv lägga upp jobberbjudanden på Eskilstunautmaningens hemsida – via tjänsten når du över 3500 elever som går på gymnasiet. Här hittar du tjänsten: https://eskilstunautmaningen.nu/erbjud-tillfalliga-jobb-och-feriejobb/