Jobbmässa UNG 1 februari

Har du behov av ung arbetskraft eller har unga i din närhet som söker jobb?

Missa inte Jobbmässa UNG som är en mässa för unga vuxna mellan 18 och 24 år som är på jakt efter ett arbete. Mässans syfte är att koppla ihop unga arbetssökande med potentiella lokala arbetsgivare.

Tid och plats: 1 februari 13.30-16.00 på Elite Stadshotellet

Rocco Gustafsson är ekonomilärare på St Eskil gymnasium. Han brinner för att stötta ungdomar oavsett vilken skola de går på. Under Jobbmässa UNG kommer han i sin roll som lärare finnas på plats för att coacha och stötta ungdomarna.

Hej Rocco! Varför tycker du att arbetssökande ungdomar ska komma på Jobbmässa UNG?
– Därför att det är mycket bra tillfälle för ungdomar som söker jobb. På mässan har de möjlighet att träffa många företag från olika branscher som aktivt söker efter unga medarbetare. På jobbmässan kan ungdomar under en relativt kort tid träffa flera företag, vilket gör att chanserna för att hitta ett passande jobb såklart ökar.

Kan du ge tre tips på hur man kan förbereda sig inför Jobbmässa UNG för att sticka ut från mängden?
1. Kom förberedd! Läs på om företagen som ställer ut, våga ställa frågor på plats, var intresserad och nyfiken. Våga att gå fram och säga hej och tänk på att du är en stjärna!

2. Se till att du har med ditt CV i flera exemplar. Fråga efter visitkort/information från alla företag du besökt och återkoppla efter mässan med ett mejl och referera till mötet ”Hej, vi träffades på jobbmässan…”

3. Tänk på din klädsel. Du behöver inte vara finklädd, men ta på dig något du gillar som är ”DU”. Hel och ren är ett bra tips.