Kick Out för höstens evolutionsgrupper

Nu har den årliga avslutningen för höstens Evolutionsgrupper genomförts. Det var den fjärde i ordningen och denna eftermiddag på Munktell Science Park var drygt 70 personer på plats. Maria Lönnerek och Stina Adolfson Kiviaho modererade och välkomnade både deltagare och inbjudna gästerna. De inledde med att presentera resultat av Affärsplan Eskilstuna initiativ som visade på konkreta effekter av samverkan.

Först ut att pitcha var inbjudna samarbetspartner – Helena Jerregård, Mälardalens högskola, Jeanette Hellgren, som representerar NyföretagarCentrum, Företagarna Eskilstuna/Torshälla och StyrelseAkademien Mälardalen samt Andreas Frisk, tidigare sammankallande för KunskapsEvolution och styrelseordförande Företagarna Eskilstuna/Torshälla. De pratade om vikten av att samverka och engagera sig men också kort om verksamheternas uppdrag och vad det innebär för Eskilstuna om Mälardalens högskola blir ett universitet.

Därefter var det dags för eftermiddagens höjdpunkt, nämligen presentationer av de nya initiativen som Evolutionsgrupperna står bakom. De sammankallande, Sofia Larsson, Karin Schött, Niklas Johansson, Emelie Gard och Alexander Lundvall tog plats på scenen och bjöd i tur och ordning upp deltagarna att själva presentera sammanlagt nio nya initiativ.

Ett exempel är Eskilstuna Mentorpool som öppnar dörrar för outnyttjade kompetenser och talanger i form av mentorskap. Initiativet Sveriges matstad 2030 handlar om att stärka gastronomin i Eskilstuna, skapa fler arbetstillfällen genom en samarbetsmodell mellan fastighetsägare, restaurangbranschen och kommunen. Ett tredje initiativ är Parkeringsplatser som handlar om att enkelt få information om det finns lediga parkeringsplatser i centrum. En tjänst som visar samma data som anvisningsskyltarna i centrala Eskilstuna gör, fast på en webbsida.  #TalangEvolution #SmartDigitalEvolution #PlatsEvolution

Detta är tre exempel på hur ytterligare steg tas mot Affärsplan Eskilstunas mål om att ha en sysselsättningsgrad högre än rikssnittet år 2030 och en ungdomsarbetslöshet som är under rikssnittet år 2022. Här presenteras och uppdateras alla nya initiativ.

Tack alla för att ni bidrar till Eskilstunas utveckling – vi gör Näringslivsevolution tillsammans!

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.