Ledarutbildningen Doorstep har startat

Nu är äntligen initiativet Doorstep igång på riktigt. I lördags genomfördes det första steget av ledarutbildningen och på plats i Nyköping fanns 65 ungdomsledare från hela länet. Doorstep är en ledarutbildning i tre steg för ungdomar i socialt utsatta stadsdelar som öppnar upp nya möjligheter inom idrott och yrkeslivet.

Dagen inleddes med en föreläsning från Charbel Gabro, Årets talare 2019. Han berättade om sina erfarenheter av det svenska samhället och hur vi svenskar och utrikesfödda krockar redan genom våra sätt att vara. Eller som Charbel sa ”hur vi är programmerade från barnsben.” Resten av dagen ägnades åt värdskap, rörelseförståelse och streetgames-andan.

En av målsättningarna med Doorstep är att deltagarna själva ska rekrytera in nya ledare. Och redan på plats i lördags skedde precis detta. När dagen summerades utrycktes önskemålen ‘Kan min min bror vara med? Jag har en kompis som vill vara med…” 

– Vi är mycket nöjda över resultatet efter den första dagen och stämningen var på topp bland de 65 Streetgamesledarna. Streetgames är det gemensamma namnet på de aktiviteter som ungdomarna leder runt om i Sörmland, säger Micael Peterson Sörmlandsidrotten, en av initiativtagarna till Doorstep.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.