Lyftet i ditt företagande

Seminarieserien ‘Lyftet i ditt företagande’ är till för nyföretagare eller dig som har drivit företag och vill hitta nya vägar för tillväxt samt stärka dig i rollen som företagare. Irja Hökås, är en av föreläsarna från NyföretagarCentrum Eskilstuna.

Vad är det för en seminarieserie och vad kan man lära sig där?

– Vi kör en gång i månaden med olika tema. Vid årets premiär den 1 februari är temat finansiering. Några teman framöver är: tillstånd, att bygga starka team, rekrytering och olika anställningsformer. Syftet är att ”klä på” företagare med kunskap som de kan ha nytta av för att vi ska få så många livskraftiga och blomstrande företag i Eskilstuna som möjligt.

Vilka vänder sig detta till?

– Till personer som driver eget företag och vill lära sig mer. Men det kan även vara intressant för personer som funderar på att starta eget. Några av seminarierna har vi dessutom både på svenska och arabiska eftersom målgruppen utlandsfödda är stor bland nyföretagare. I gruppen utlandsfödda finns också ett stort driv och en vana från hemlandet att driva eget.

Vilka är det som står bakom arrangemanget?

– Det är Eskilstuna kommun, Almi och Nyföretagarcentrum som genomför detta tillsammans. Vi bjuder in passande föredragshållare. Nu när temat är finansiering deltar jag, Urban Wallin och Mahfouz Hebrawi som är rådgivare på Nyföretagarcentrum. Mahfouz håller i utbildningen på arbabiska. Inbjudna gäster som deltar på kursen är: Jimmy Lönnerek, Handelsbanken och Jinan Alitabe, Länsförsäkringar bank.

Läs mer och anmäler dig via: https://foretag.eskilstuna.se/foretag/utveckla-foretag/lyftet-i-ditt-foretagande Här finns alla tidigare seminarier samlade som du kan titta på i efterhand! Här hittar du också datum för de kommande kurserna/seminarierna samt vilka teman som tas upp.