Ny på jobbet! #positioneskilstuna

Linda Nordin är ny verksamhetsansvarig för Position Eskilstuna, en av Eskilstunas näringslivsaktörer. Självklart ville vi höra mer om detta intressanta uppdrag.

Vem är du?

– Jag heter Linda Nordin och är född och uppvuxen i Eskilstuna. Jag är historiker i grunden och tog min fil.kand. i historia vid Mälardalens Högskola (som namnet var på den tiden). Jag har bland annat arbetat som stadsguide under många år och har hunnit med en hel del annat också som att t.ex. bo utomlands i olika omgångar.

Vad ser du fram emot mest i ditt nya jobb?

– Att få vara delaktig i det arbete som görs för att marknadsföra Eskilstuna som en attraktiv stad där människor vill bo och etablera sina verksamheter. Jag ser fram emot att knyta många nya intressanta kontakter med människor som alla på sitt sätt bidrar till att lyfta fram vår stad. Jag kommer att gå in i min nya roll helt och fullt när Emelie Gard – som förutom ordförandeskapet även är verksamhetsansvarig – väljer att trappa ner på den biten. Det känns tryggt att få arbeta parallellt med Emelie och ta del av hennes kunskap och erfarenhet innan jag tar över.

Det bästa med Eskilstuna?

– Eftersom jag bott utomlands – nu senast i Dubai där jag bodde 10,5 år – kan jag se min nygamla hemstad med fräscha ögon. Något som jag verkligen slogs av när jag flyttade tillbaka var närheten till allt: vare sig du längtar efter naturupplevelser och vill gå i skogen, kanske shoppa eller besöka ett museum – ofta kan man här promenera mellan besöksmålen eller enkelt ta sig fram på cykel. I Dubai är det bara bil som gäller.

En annan sak är det miljömedvetande som finns här. Jag blev glatt överraskad när jag insåg att man numera sorterar sitt avfall genom olika färger på påsarna och att en skatt som ReTuna slagit upp sina dörrar under de år jag varit borta. Jag gjorde många besök dit i samband med att jag flyttade hem och då behövde än det ena än det andra. (Och jag besöker fortfarande ReTuna titt som tätt.) Jag är verkligen stolt över min stad och ser det som ett stort privilegium att få vara en del av dess framtida resa!