Nya yrkeshögskoleutbildningar till Eskilstuna

När de nya yrkeshögskoleutbildningarna presenterades på Kompetensgallerian nu i veckan var vi självklart där och träffade några av  utbildningsanordnarna. Sammanlagt 15 nya utbildningar kommer att gå att söka till i höst och vi passade på att prata med ett gäng med stort teknikintresse.

Vilka är ni ?

Adam MacKenzie-Cardy studerande till Elektronikingenjör, Mac Falk studerande till Elektronikingenjör och Niclas Lignell Utbildningsansvarig på Teknikhögskolan i Västerås och Eskilstuna

Varför är ni här på Kompetensgallerian idag?

Vi representerar Teknikhögskolan och de två YH-utbildningar vi startar till hösten i Eskilstuna – Automationsingenjör Robotik och Elektronikingenjör.

Berätta om era utbildningar?

Vill du vara med i utvecklingen mot en automatiserad industri? Har du ett tekniskt intresse och är logiskt tänkande? Automationsingenjör Robotik-utbildningen kan vara rätt för dig som har ett tekniskt intresse och är logiskt tänkande. Den 2-åriga utbildningen bedrivs på heltid (100 %) i Eskilstuna, Göteborg och Jönköping samt omfattar 420 YH-poäng, utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. 

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som automations- och robotingenjör, eltekniker inom styr-, regler- och instrumentteknik, robot- och visionstekniker samt service- och automationstekniker.

Elektronikingenjörs utbildningen passar människor som är nyfikna, lösningsfokuserade och gillar att samarbeta. Här ges man möjlighet att utvecklas inom en spännande, teknisk och bred framtidsbransch. Utbildningen är 2-årig och bedrivs på heltid (100 %) i Eskilstuna och omfattar 435 YH-poäng, även denna kostnadsfri och CSN-berättigad. En ny karriär kan vara elektronikingenjör, mönsterkortskonstruktör, hårdvaruutvecklare, produktsättare och testingenjör.

Hur många nya yrkeshögskoleutbildningar i Eskilstuna presenterades idag?

Hösten 2019 kan du söka till dessa yrkeshögskoleutbildningar i Eskilstuna: de fetade utbildningarna är helt nya.

Robot och automationsprogrammerare
Entreprenadupphandlare, bygg och mark
Behandlingspedagog
Automationsingenjör robotik
Tekniker tunga maskiner och fordon
Produktionstekniker
Hantverkarlärling
Byggproduktionsledare
Fastighetsingenjör tekniska system
Redovisningskonsult
Elektronikingenjör
Medicinsk sekreterare
Specialistundersköterska – Multisjuka äldre
Logistik och transportledare
Studiehandledare flerspråkighet

Känner ni till Affärsplan Eskilstuna? ; )

Ja, efter att ha träffat dig i dag!

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.