Parkeringsplatser

4 frågor till Per Lind Forsberg som presenterade initiativet vid avslutningen. Han är en av deltagarna som tillsammans med Micaela Lindborg, Magnus Harryson och Kirsi Dogan utgör arbetsgruppen Parkeringsplatser. #SmartDigitalEvolution

Hur känns det?
Det känns skönt att vi börjar närma oss slutet på den här fasen. Det har varit en intensiv höst.

Berätta om initiativet!
Det handlar om att göra informationen om lediga parkeringsplatser i centrumkärnan tillgänglig online. Man ska till exempel i sin mobil kunna se hur parkeringsbeläggningen ser ut precis just nu. Informationen finns redan idag genom de digitala anvisningsskyltar som står vid infarterna till centrum men vi tror att det kan vara bra att ha den datan online också.

Vad ser ni för nytta med höstens engagemang och arbete?
Att man innan man ska åka hemifrån kan se var någonstans i staden det finns lediga parkeringsplatser och chans till att kunna få plats. Det kan även spara tid och på miljön att slippa åka runt och leta.

Vad blir nästa steg?
Att ha en dialog med kommunen om att få tag på datan.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.