PM Handla för Eskilstuna – en av tre finalister

Det unika initiativet Handla för Eskilstuna är finalist till Årets marknadsförare.

Nu står det klart att Handla för Eskilstuna är en av tre finalister till Årets Marknadsförare på galan Eskilstuna Näringsliv som går av stapeln nu på torsdag. 

Motiveringen lyder: Handla för Eskilstuna sätter gemensamma aktiviteter och det lokala näringslivet i centrum för sitt engagemang. Genom goda handlingar gör projektet skillnad och bidrar till en levande stad för oss alla att vara stolta över. Med små medel och kraftfull marknadsföring har Handla för Eskilstuna lyckats knipa en finalplats i Årets Marknadsförare 2020!

– Det här året har samverkan fått en ännu större betydelse än tidigare och vi är otroligt stolta över att vara finalister till Årets marknadsförare. Vårt unika samarbete har verkligen gjort skillnad för många av Eskilstunas företagare detta speciella år säger Emelie Gard ordförande för Position Eskilstuna.

Initiativet ”Handla för Eskilstuna” har pågått sedan 2016 och har under åren jobbat med olika kampanjer vars mål har varit att få eskilstunaborna att förstå att deras handling gör skillnad för staden de bor i. Det redan upparbetade samarbetet och plattformen gjorde att projektet tidigt under 2020 kunde kraftsamla och göra gemensam sak att påverka och hjälpa näringslivet under rådande situation i samhället.

– Under året har vi jobbat med flera gemensamma kampanjer och projekt och lyft goda initiativ från stadens företagare. Att jobba över gränserna och våga utmana tidigare roller har varit ett vinnande koncept, för hela staden avslutar Veronica Gustafsson centrumchef på Tuna Park.

Under året har Handla för Eskilstuna bland annat haft gemensamma kampanjer om att handla tryggt på avstånd, samordnade hemleveranser, presentkortskampanj för Eskilstuna Kommuns anställda och lyft goda initiativ från stadens företagare för att inspirera andra. Vinnaren presenteras på Eskilstuna Näringslivs gala torsdag 27/5 kl. 18:00.

Kontaktpersoner

Veronica Gustafsson, Centrumchef Tuna Park

veronica@tunapark.se, 073-359 17 77

Emelie Gard, ordförande Position Eskilstuna

emelie@positioneskilstuna.se, 070-303 77 43

www.handlaforeskilstuna.se

Stina Adolfson Kiviaho, Affärsplan Eskilstuna

stina@affarsplaneskilstuna.se 070-1046005

Projektet och kampanjen Handla för Eskilstuna är ett initiativ sprunget ur Affärsplan Eskilstuna och har sin grund i det unika samarbete kring handeln som pågår mellan Tuna Park, Position Eskilstuna, Gamla staden, Torshälla handel, Folkesta handelsområde, Retuna och Destination Eskilstuna. Handla för Eskilstuna vill öka medvetenheten för att handla lokalt i Eskilstunas näringsliv. Oavsett om det handlar om att göra affärer mellan medborgare och företag, mellan företag och företag eller mellan det privata och offentliga.