Rasmus får framtidens företagare och ledare att växa

Har du hört talas om Young Executive Program? Det är vårt affärsutvecklingsprogram för unga personer som driver företag eller har en ledande roll i ett företag. Rasmus Sörensen arbetar på näringslivsavdelningen och ansvarar för programmet.

Rasmus, berätta om Young Executive Program!

Tänk dig ett ställe där unga, drivna människor kan träffas och få lära känna andra i samma situation. En plats där de både får växa som ledare och individer – där har vi Young Executive Program.

Varför behövs programmet?

– Vi startade det här programmet eftersom vi såg att många unga talanger hade ambitioner men saknade rätt stöd, nätverk och verktyg för att ta sig an näringslivets utmaningar, men också för att vi vill främja flera unga att ta steget till att bli ledare eller företagare. I Eskilstuna tror vi att en ny generation av företagsledare kan göra stor skillnad. Det är inte bara om att skapa jobb, det handlar om att odla en kultur av innovation och framåtanda.

Hur många har deltagit i programmet?

– Varje år välkomnar vi en grupp på 9–10 unga talanger till vårt program. Det handlar om kvalitet framför kvantitet – att ge personlig uppmärksamhet och skräddarsydda råd utifrån deras behov. Om vi räknar med alla sedan starten, är det strax under 40 unga visionärer som deltagit totalt. Vi är för tillfället inne på det fjärde året.

Vilken feedback får du från deltagarna?

– Vi har fått många fina kommentarer. På frågan om deltagarna skulle rekommendera programmet till andra har vi fått 5,0 av 5,0 i utvärderingarna. Det är så roligt att det är uppskattat och att alla känner att de växer av att deltaga. Tror nyckeln är att vi är anpassningsbara, utmanande, nytänkande och att vi skapar innehållet utifrån deltagarnas behov.