Små handlingar blir stora #handlaföreskilstuna

Lagom till julhandeln släpper Handla för Eskilstuna en animerad film som på ett lättsamt och inspirerande sätt ska öka insikten om att handla lokalt för att bidra till större utbud, fler jobb och ett ännu mer levande Eskilstuna.

– Våra konsumtionsval har större betydelse än vi tror. Det är vi som bor här som skapar en levande stad och landsbygd genom våra handlingar. När vi väljer lokala leverantörer, hantverkare och affärer så investerar vi i Eskilstuna samtidigt som vi får bra och personlig service. Många små handlingar blir helt enkelt till stora handlingar som gör skillnad för utvecklingen i våra städer och vår landsbygd, säger Veronica Gustafsson, centrumchef Tuna Park.

Hoppas att Eskilstunaborna julhandlar lokalt

Satsningen Handla för Eskilstuna har pågått i flera år och är ett resultat av Affärsplan Eskilstuna. I år har projektet också fått draghjälp av det nationella initiativet Ingen puls utan din där 40 städer i Sverige, bland annat Eskilstuna, ingår. Syftet är att få fler att reflektera över hur deras konsumtionsval påverkar stadsmiljöers livskraft, miljön i stort och inte minst arbetstillfällen på orten.

– Pandemin har självklart påverkat vårt beteende, men framför allt är det så lätt idag att handla allt vi önskar från hela världen genom några knapptryck. Men fler och fler förstår att ett levande stadsliv och en attraktiv närmiljö bygger på aktiva handlingar från oss alla som bor och lever här. Att det är vi tillsammans, och våra val, som får staden att leva med ett rikt utbud av butiker, salonger, restauranger, caféer och upplevelser. Därför hoppas och tror vi att många Eskilstunabor även denna jul väljer att handla lokalt, säger Emelie Gard, ordförande för Position Eskilstuna.

Handla för Eskilstuna kommer att sprida budskapet om att handla lokalt i jul via radio, lokala digitala tidningar, utomhus och via sitt lokala nätverk.

– Initiativet Handla för Eskilstuna har pågått under flera år och vi är stolta över vårt unika samarbete mellan många aktörer i näringslivet och Eskilstuna Kommun. Vi har genom samarbetet skapat flera kampanjer och utmanat redan givna roller för att vara med och skapa ett mer levande Eskilstuna, avslutar Stina Adolfson Kiviaho, kommunstrateg Eskilstuna Kommun.

Länk till filmen Små och stora handlingar hittar du här: https://www.handlaforeskilstuna.se/

Bakom Handla för Eskilstuna står utöver Position Eskilstuna också Affärsplan Eskilstuna, Tuna Park, Retuna, Gamla Staden, Torshälla handel, Folkesta handelsområde och Destination Eskilstuna.