Ny sajt för att hitta varandra! #matchajobben.nu

Nu är sajten för matchning i Sörmland tillgänglig – matchajobben.nu
En mötesplats för företag i Sörmland som har påverkats av coronakrisen och behöver personal eller som kan ta uppdrag inom områden de normalt inte arbetar med.

Region Sörmlands uppdrag att driva regional utveckling omfattar allt från kultur till kompetensförsörjning, samhällsplanering och tillväxtfrågor. Krisen i spåren av covid-19 påverkar regionens företag på olika sätt. I vissa branscher har efterfrågan minskat kraftigt, med permitteringar och varsel som följd. Samtidigt är behovet av arbetskraft stort på vissa håll, exempelvis i lantbruket och i många livsmedelsbutiker.

För att matcha företagens olika behov har Region Sörmland byggt denna webbtjänst, där företag som behöver uppdrag eller har arbetskraft tillgänglig, kan lägga upp vad de kan erbjuda. På samma sätt kan företag som behöver arbetskraft lägga upp sina behov. Tjänsten är kostnadsfri och syftet är att företagen ska kunna hitta varandra och samverka i en tid med mycket speciella omständigheter.

Webbplatsen kommer inledningsvis finnas tillgänglig till och med 30 september 2020 och därefter tas beslut om eventuell förlängning eller nedsläckning. Bakom initiativet står Region Östergötland med stöttning av aktörsnätverket East Sweden Business Region.

Registrera dig och bli delaktig i Eskilstunas förändringsresa. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du löpande uppdateringar från det pågående arbetet samt inbjudningar och möjlighet att påverka.